Hotelarz i gastronom na praktykach zawodowych na Cyprze

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
24 maja 2022
W ramach projektu Erasmus+ uczniowie z ZSP w Zgorzelcu kształcący się w zawodach technik hotelarstwa oraz technik żywienia i usług gastronomicznych wylecieli na miesięczne zagraniczne praktyki zawodowe do Pafos na Cyprze. Uczniowie mieli możliwość odbycia praktyki w hotelach Ledra Beach**** oraz Olympic Lagoon***** znajdujących się tuż przy plaży. W czasie wolnym od pracy chętnie uczestniczyli w wycieczkach.
 

 

Dzięki praktykom zagranicznym nasi uczniowie mieli możliwość doskonalenia swoich umiejętności zawodowych oraz językowych. Zdobyli wiedzę i doświadczenie, która daje nowe możliwości, kształtuje postawę otwartości i tolerancji na innych. Uczniowie poznali nową kulturę i tradycje, a codzienny kontakt z językiem angielskim pozwalał na przełamanie bariery przed mówieniem.  Uczniowie Emilki są teraz bardziej konkurencyjni na rynku pracy,  a o zadowoleniu pracodawców świadczą liczne propozycje pracy w cypryjskich hotelach.

Autor: Agnieszka Dudzińska

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Uroczysta kolacja podsumowująca praktyki

    Uroczysta kolacja podsumowująca praktyki

  • Powiększ zdjęcie Zwiedzanie Cypru

    Zwiedzanie Cypru

  • Powiększ zdjęcie Uczniowie na tle hotelu, w którym odbywali praktyki

    Uczniowie na tle hotelu, w którym odbywali praktyki

  • Powiększ zdjęcie Podsumowanie praktyk

    Podsumowanie praktyk

  • Powiększ zdjęcie Zwiedzanie Cypru

    Zwiedzanie Cypru

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2022-05-24
Data publikacji:2022-05-24
Osoba sporządzająca dokument:Agnieszka Dudzińska
Osoba wprowadzająca dokument:Monika Tymińska
Liczba odwiedzin:1548

Rozwiń Historia zmian

Data i godzina zmianyOsoba zmieniającaOpis zmianyPoprzednia wersja
2022-05-24 22:03:20Monika TymińskaWprowadzenie informacjiHotelarz i gastronom na praktykach zawodowych na Cyprze