HOTELARZE I KUCHARZE Z WIZYTĄ W VILLATORO W ZGORZELCU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
7 kwietnia 2022

Uczniowie Emilki odwiedzili prestiżowy hotel butikowy i restaurację Villatoro. Podczas wycieczki zawodoznawczej zapoznali się ze specyfiką pracy recepcji, zwiedzili oryginalne apartamenty i pokoje hotelowe, a także nowoczesne zaplecze gastronomiczne. Najodważniejsi mieli okazję gotować z wybitnym szefem kuchni podczas warsztatów kulinarnych. 

Usłyszeliśmy wiele inspirujących nowości dotyczących aktualnych trendów w gastronomii. Nikt nie wyszedł z Villa Toro głodny – degustowaliśmy wyborny antrykot, solę, carpaccio, tatara oraz wspaniałe desery. Dzięki współpracy szkoły z Citronex Trans Energy i spółki powiązane nasi uczniowie zyskują doświadczenie zawodowe i profesjonalną wiedzę oraz możliwość podjęcia pracy podczas weekendów, wakacji, a także po ukończeniu szkoły!

Autor: Monika Tymińska

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Klasa 1GH

    Klasa 1GH

  • Powiększ zdjęcie Klasa 3GH

    Klasa 3GH

  • Powiększ zdjęcie Klasa 2H

    Klasa 2H

  • Powiększ zdjęcie Klasa 1GH

    Klasa 1GH

  • Powiększ zdjęcie Zwiedzanie zaplecza gastronomicznego

    Zwiedzanie zaplecza gastronomicznego

  • Powiększ zdjęcie Warsztaty kulinarne

    Warsztaty kulinarne

  • Powiększ zdjęcie Klasa 3bbk

    Klasa 3bbk

  • Powiększ zdjęcie Warsztaty kulinarne

    Warsztaty kulinarne

  • Powiększ zdjęcie Warsztaty kulinarne

    Warsztaty kulinarne

  • Powiększ zdjęcie Dania gotowe do degustacji

    Dania gotowe do degustacji

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2022-04-07
Data publikacji:2022-04-07
Osoba sporządzająca dokument:Monika Tymińska
Osoba wprowadzająca dokument:Monika Tymińska
Liczba odwiedzin:1097