Zespół Szkół Ponadpodstawowych w Zgorzelcu
Hotelarz i gastronom na praktykach zawodowych na Cyprze
24 maja 2022
W ramach projektu Erasmus+ uczniowie z ZSP w Zgorzelcu kształcący się w zawodach technik hotelarstwa oraz technik żywienia i usług gastronomicznych wylecieli na miesięczne zagraniczne praktyki zawodowe do Pafos na Cyprze. Uczniowie mieli możliwość odbycia praktyki w hotelach Ledra Beach**** oraz Olympic Lagoon***** znajdujących się tuż przy plaży. W czasie wolnym od pracy chętnie uczestniczyli w wycieczkach.
Dzięki praktykom zagranicznym nasi uczniowie mieli możliwość doskonalenia swoich umiejętności zawodowych oraz językowych. Zdobyli wiedzę i doświadczenie, która daje nowe możliwości, kształtuje postawę otwartości i tolerancji na innych. Uczniowie poznali nową kulturę i tradycje, a codzienny kontakt z językiem angielskim pozwalał na przełamanie bariery przed mówieniem. Uczniowie Emilki są teraz bardziej konkurencyjni na rynku pracy, a o zadowoleniu pracodawców świadczą liczne propozycje pracy w cypryjskich hotelach.
Galeria
Rozwiń Metryka
Podmiot udostępniający informację: | |
---|---|
Data utworzenia: | 2022-05-24 |
Data publikacji: | 2022-05-24 |
Osoba sporządzająca dokument: | Agnieszka Dudzińska |
Osoba wprowadzająca dokument: | Monika Tymińska |
Liczba odwiedzin: | 1579 |
Rozwiń Historia zmian
Data i godzina zmiany | Osoba zmieniająca | Opis zmiany | Poprzednia wersja |
---|---|---|---|
2022-05-24 22:03:20 | Monika Tymińska | Wprowadzenie informacji | Hotelarz i gastronom na praktykach zawodowych na Cyprze |