Erasmus+ praktyki zawodowe w Saragossie

Jednak najważniejszym celem wyjazdu były praktyki zawodowe. Oto relacja dotycząca praktyk w poszczególnych zawodach:

TECHNIK REKLAMY

Paulina:
Odbywam praktyki w firmie MOLCUAR UTILLAJES S.L, która zajmuje się obróbką skrawaniem, projektowaniem oraz budową form i matryc. Celem firmy jest zapewnienie kompleksowej obsługi klienta, od zamówienia po wszystkie etapy produkcji.
Moim zadaniem jest:
▪︎ zaktualizowanie strony internetowej firmy,
▪︎ stworzenie prezentacji o działalności firmy,
▪︎ wykonanie zdjęć reklamujących towar do prezentacji do sprzedaży na Amazonie.
Klaudia:
Firma Jordan Asesories zajmuje się doradztwem prawnym w różnych dziedzinach. To dzięki nim mogę rozwijać swoje umiejętności.
Moim zadaniem jest :
▪︎ prowadzenie i aktualizowanie strony reklamowej firmy,
▪︎ projektowanie postów na stronę, na której się udzielają, tworzenie nowy kontentów i treści storytellingu oraz copywritingu.
Dzięki temu zdobywam i uczę się nowych umiejętności, które w przyszłości mogą posłużyć mi w rozwoju w kierunku reklamowym.
TECHNIK HOTELARSTWA
W hotelu 4* Vincci oraz 3* Oriente zajmujemy się:
Podczas śniadań:
- utrzymaniem porządku na stolikach
- dokładaniem potraw
- polerowaniem naczyń/sztućców
- kontaktem z gośćmi w kwestii numeru pokoju oraz ich dodatkowych życzeń
Na recepcji:
- uczymy się jak działa grafik rezerwacji oraz jak wypełnia się dokumenty związane z rezerwacją
-udzielamy informacji potrzebnych gościom.
Praktyki są dla nas wspaniałą okazją do sprawdzenia naszej wiedzy, doskonalenia umiejętności komunikacyjnych w języku angielskim oraz zdobywania doświadczenia zawodowego.
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
W firmie ,,La Tradicional” zajmujemy się pakowaniem próżniowym jak i lepieniem pierogów które są później smażone na głębokim tłuszczu
-w 3 dni przygotowałyśmy ponad 2 tys. sztuk
-Nie mogłyśmy trafić lepiej... wspaniali ludzie jak i atmosfera pozwalają nam pracować na pełnych obrotach
-Klaudia rozwija swoje umiejętności kulinarne w zakresie przygotowywania specjałów z owoców morza w renomowanej restauracji "Aura"
TECHNIK LOGISTYK
Na naszych praktykach w zakładzie Drolimsa bedącym dystrybutorem środków czystości zajmujemy się przede wszystkim przygotowaniem towarów do wysyłki. Do naszych zadań należy również:
-segregacja towarów znajdujących się na magazynie
-przepakowywanie dostaw na mniejsze partie
-pakowanie towarów w odpowiednie opakowania zbiorcze
-kompletowanie zamówień dla klienta